Fr groei

1. Businessplan-Haalbaarheidsonderzoek

Elke ondernemer kent het gevoel: "als ik nu eens......."

Vergroten van de omzet door een franchiseorganisatie in te richten met als uiteindelijk doel een groter winstpotentieel. De doelstelling is goed maar past jouw product of dienst hier ook in? Een gedegen businessplan met een diepgaand haalbaarheidsonderzoek kunnen een goede motivator zijn om al dan niet verder te gaan. Staan niet alle seinen op groen dan zijn er uiteraard ook andere mogelijkheden zoals compagnon(s) of uitbreiding onder eigen verantwoordelijkheid. 24People Focus on Franchise is hier in gespecialiceerd en is graag uw sparringpartner.

2. Ontwikkeling van de formule

Dit begint met het het vastleggen van alle specifieke kenmerken van de onderneming in een franchisehandboek en het beschrijven van de procedures. Daarna wordt een werkboek voor alle facetten gemaakt en in een naslag vorm vastgelegd. Kandidaten worden aangesloten middels een franchisecontract waarmee de franchiseformule goed juridisch is vastgelegd. Uiteraard zijn er veel aandachtspunten waarvan we er hier 2 willen noemen: wil ik exploiteren als hard-franchise- of als soft-franchise concept, hoeveel franchisenemers wil ik aanstellen en hoe zal de rayonindeling zijn?

3. Testen van de formule

Handboek, werkboek rayonindeling en alles wat ontwikkeld is zal uitgebreid worden getoetst in de praktijk waarbij het eerste (eigen) filiaal de pilot store zal zijn.

4. Uitrollen van de formule

Staan alle parameters van de activiteiten, zoals hierboven omschreven, op groen dan zal de uitrol kunnen starten. Maak goede afspraken over de werving en selectie met daarbij in het achterhoofd dat partijen van wie dit de corebusiness is hierbij een meerwaarde kunnen bieden.

5. Formule beheer en expansie

De eerste franchisenemers zijn aangesloten en de eerste vragen zullen komen. Belangrijk hierbij is dat dit goed wordt afhandeld en opvolgd want het vormt de ruggegraat van het concept. In praktijk zal duidelijk worden waar de formule aangepast en gefinetuned dient te worden omdat de praktijk soms wat afwijkt van de denktank. Loopt alles op rolletjes en is de formule gefinetuned dan kan er extra aandacht voor expansie zijn. Dit kan door zelf activiteiten te ontplooien of door externe partijen in te schakelen die hierin zijn gespecialiseerd.

© 2018 24People | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Webdesign Wisedesigners.nl